Met deze boeken beleef je onvergetelijke feestdagen

Tijdens de feestdagen maak je mooie herinneringen. Iedereen herinnert zich nog oom Bert die iets teveel dronk met oud en nieuw en de tafel omgooide of de kinderen die toch niet konden wachten met uitpakken en stiekem alvast een pakje opende toen niemand het zag. Met de feestdagen komen alle verhalen samen. Voor die mooie momenten kozen wij de mooiste boeken.

Romans
Voer voor tafelgesprekken

Tijdens een heerlijk diner komen goede gesprekken boven tafel. Wat is een betere basis dan een prachtige roman, een warm winters verhaal of een boek dat tot nadenken aanzet? Met onze Top 10 praat je nog jaren na over dat ene tafelgesprek uit 2017, toen het haardvuur knapperde en de ogen van je gesprekspartner vonkelde.

 

Haardvuur literatuur
Tijd voor diepe gesprekken

Onderzoek van de Universiteit van Arizona wijst uit dat mensen gelukkig worden van gesprekken, en vooral van diepe gesprekken. Hoe begin je zo’n gesprek? Lees een van de boeken uit de lijst die we speciaal voor je selecteerde en vertel je partner waarom dit zo’n bijzonder boek is. Een goed gesprek (en een gelukkiger mens) is geboren.

 

kookboeken - feestdagen - boek - december Kookboeken
Lichte kost

Een ingrediënt hoort bij ieder diner: stress. Of toch niet? Wij zeggen van niet. Want deze boeken geven je de beste anti-stress tips. Bereid je voor op een relaxte maaltijd met vrienden en familie waar jij net zo van kan genieten als de gasten aan je tafel. Dus kies je boek en geniet dit jaar ten volle.

 

Buitenboeken
Voor de trotseerders van het gure weer

De echte bikkels onder ons zijn niet bang voor een beetje storm en regen. Want buiten voel je je vrij en maak je je hoofd leeg. Samen met de kinderen het bos in, of met de hond naar het strand en waarom ook niet, neem opa mee naar het café aan de haven. Voor degene die soms gewoon offline willen zijn en van de gebaande paden af durven te wijken, zijn hier de meest inspirerende outdoorboeken.

 

Voorleesboeken
Nou nog eentje dan, omdat het feest is

Wie herinnert zich niet het voorleesmomentje voor het slapen gaan als kind. De vraag is altijd, wie vindt het verhaal leuker, de ouder of het kind? Of je nu graag Roald Dahl onder het bedlampje houdt of liever Pluk van de Petteflet aan de pyjamapret toevoegt. Je volgende voorleesboek vind je hier.

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *