Oh my Smokey Goodness wat was dat lekker!

Afgelopen zaterdag mochten 5 winnaars met een partner genieten van een stoere workshop van barbecue-koning Jord Althuizen. We werden ontvangen in  de ‘Mancave’. Een loods die was gedecoreerd met allemaal grote Amerikaanse auto’s en spectaculaire barbecue-grills van wel 12 meter lang. De perfecte setting voor een workshop met een ruig randje.

Tijdens een rondleiding leerden we dat BBQ-king Jord zijn mega-barbecues gebruikt voor festivals en workshops. Logisch als je 2000 monden tegelijk moet voeden. Misschien ben jij ook wel één van de barbecues tegengekomen op een festival deze zomer!

Om vijf uur was het tijd to put the meat in the heat. Met 4 awesome gerechten op het menu. Na een korte uitleg over de recepten begon iedereen in een 2- of 3-tal met het bereiden. Te beginnen met ‘Grilled Steak Arepa’s’. Een heerlijk maïsbroodje met vers gegrilde steak. En de heerlijke Sweet & Spicey-saus maakte het gerecht helemaal af. Iedereen die nu aan mij zal vragen ‘Wat is je favoriete gerecht?’ Dan krijgen ze als antwoord ‘Grilled Steak Arepa’s’ à la Smokey Goodness! Subliem. De combinatie van het maïsbroodje met het vlees en de saus geven het een unieke smaak-experience.

Smokey Goodness – Jord Althuizen, Workshop

Hierna gaf Jord aan dat we iets unieks gingen maken, namelijk runderhart voor op de BBQ.
Runderhart kom je in Nederland of België niet vaak op de menukaart tegen. Maar in Peru is het de normaalste zaak om te eten. Hij vroeg aan de winnaars wie het klaar wilde maken en iedereen begon te lachen. Maar twee dappere mannen staken hun hand op. De twee heren gingen zorgvuldig te werk door alle vliezen en pezen te verwijderen zodat het uiteindelijk een mooi stuk rood vlees werd. Het hart werd in stukjes gesneden en op de BBQ-grill gelegd. Nadat de runderhartspiezen rondom een bruin randje hebben gekregen serveren de ze dit met een heerlijke Peruaanse groene saus. Eetsmakelijk! Iedereen proeft gespannen het vlees, want wie eet er nou hart? Tot onze verrassing had het een volle textuur en smaakte het heerlijk.

Smokey Goodness

Verder genoten we nog van gegrilde ‘skirt steak’ en ‘gerookte poon’. De avond sloten we af met gegrilde cake van vijgen en vanilleroom. We kunnen er wel 6 pagina’s over schrijven maar je moet het eigenlijk gewoon zelf proberen. Alle recepten staan in zijn kookboek Smokey Goodness 2.

Smokey Goodness // Runderhart

Smokey Goodness // Runderhart

Alle winnaars kregen aan het einde van de avond een gesigneerd Smokey Goodness 2 boek van Jord cadeau. En een leuke Goodiebag met daarin onder andere het laatste kookboek van Danny Jansen Zoals alleen Oma dat kan. Het was een bijzondere dag vol verrassingen!

Smokey Goodness: Klaarmaken van vis

Bekijk de foto’s op Facebook en geniet mee met dit hete evenement. En houd onze Facebookpagina in de gaten voor de volgende inspirerende workshop.

 

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *