Koken met Danny Jansen: Vaders liefde gaat door de maag (video)

koken met danny jansenVergeet sokken, gereedschap en flessen drank. Dit jaar kom jij met een écht origineel Vaderdagcadeau. Iedereen weet dat je met een zelfgemaakt cadeau de hoogste punten scoort. En nee, dan hebben we het niet over een in elkaar geplakt knutselwerkje. Dat kan prima voor Moederdag, maar nu hebben we het over vaders, oftewel: mannen. En het is nu eenmaal algemeen bekend dat de liefde van de man door de maag gaat. Één + één = twee, lijkt ons een makkelijke optelsom. Dit jaar tover jij voor je vader een heerlijk mannengerecht in elkaar.

Geen paniek, wij helpen je een eind op weg. Of beter gezegd, topkok Danny Jansen gaat dit doen. Want als je het doet, doe het dan goed. Speciaal voor deze gelegenheid deelt hij één van zijn meest mannelijke recepten. Het is rauw, het is rood, het is vlees, het is: Steak tartare.

Hieronder vind je het recept, en in de video zie je hoe Danny dit gerecht stap voor stap maakt. Kan niet misgaan. Veel succes! En laat ons vooral weten hoe het gerecht is geworden en heeft gesmaakt.

Kookvideo:

Recept Steak Tartare:

Ingrediënten:

  • 400 g biefstuk
  • 1 bosje peterselie
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 el worcestersaus
  • tabasco
  • 1 sjalot
  • 4 kleine augurken
  • 1 el kappertjes
  • 4 eidooiers
  • 600 g aardappels

Extra nodig:

  • olie om in te frituren
  • ronde steker

Dit ga je doen:
Snij de biefstuk heel fijn en doe het vlees in een kom. Snij de sjalot, augurken, peterselie en kappertjes fijn. Hussel dit door het vlees samen met de worcestersaus en tabasco. Steek het mengsel uit met de ronde steker. Verwarm ondertussen de olie voor op 160 °C. Schil en snijd de aardappels in dikke frieten. Was ze en dep ze goed droog. Bak ze eerst ongeveer 5 minuten voor, en laat ze daarna even uitlekken op keukenpapier. Verhoog de temperatuur van de frituur naar 180 °C om de frietjes goudbruin en gaar te bakken. Verdeel de tartaar over de borden, maak een kuiltje in het midden van het vlees om daar een eidooier in te doen. Serveer met de frietjes en eventueel nog wat extra losse garnering.

 

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *